Stranice

srijeda, 27. ožujka 2013.

Sirup od limuna i djumbira



Sirup od limuna i djumbira


Veliki sam ljubitelj sokova, opcenito  vocnih sirupa koji se razrijedjivaju sa vodom. Iako ga jos nisam probala, ovaj sirup mi se svidio prvenstveno zbog toga sto sadrzi limun, jer volim okus limuna, a nadam se da djumbir daje poseban okus ovom sirupu. ( iako nisam ljubitelj djumbira u hrani) .
Hmm, nadam se da cu se ubrzo usuditi da napravim ovaj sirup da ga probam :) Rado podjelite vase utiske tko ga napravi. :D


Potrebno:

3 velika limuna ( sok i naribana limunova korica )
25 gr ribanog  svjezeg djumbira
750 gr secera
1/2 kasike limunove kiseline( limuntus)
450 ml kipuce vode

Sve sastojke staviti u jednu vatrostalnu posudu ( moze i lonac posluziti). Mjesati sve dok se secer ne otopi, zatim pokriti i ostaviti preko noci. Procjediti sirup kroz cjedilo oblozeno sa gazom. Sipati u  sterilizirane boce i dobro zatvoriti.

Napravite vruce ili hladno pice u omjeru 1:4.  Jedan dio sirupa, cetiri dijela vode.




Nema komentara:

Objavi komentar